Pamiętacie o naszym zadaniu międzyzbiórkowym? Dzisiaj publikujemy propozycję Oli na pyszny posiłek: "Jabłka pod kruszonką". Doskonale sprawdzi się na niedzielny deser :)
Do dania potrzebujemy:
*50
g masła
*500
g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
*1 ½
łyżeczki cynamonu
*50
g cukru trzcinowego
*50
g płatków owsianych
*50
g mąki pszennej
Zaczynamy od obrania jabłek.
Jabłka kroimy na malutkie kawałki. Dodajemy cynamon. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
W następnym kroku do osobnego naczynia dodajemy cukier, masło, płatki owsiane i mąkę. Wszystkie składniki mieszamy.
Kruszonkę nakładamy na wcześniej przygotowane jabłka.
Tak przygotowane danie wstawiamy do piekarnika na 15 - 20min (200C).
Taka potrawa pięknie wygląda, a jak pachnie :)
Na koniec można oprószyć wierzch cukrem pudrem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz